Đurić: Bolje izbori nego da se zemlja mrcvari

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Bolje izbori nego da se zemlja "mrcvari"

Bolje rešenje je da odmah budu raspisani vanredni parlamentarni izbori nego da se zemlja mrcvari, rekao poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić.

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić rekao je da je bolje rešenje da odmah budu raspisani vanredni parlamentarni izbori nego da se zemlja mrcvari još nekoliko meseci i da je aktuelna vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osuđena na neuspeh.

"Zemlja je došla do zida i tri meseca ćemo izgubiti do očiglednih decembarskih izbora a to su nove stotine miliona evra gubitaka", rekao je Đurić i dodao da je, pošto ne postoji saglasnost u vladajuđoj koaliciji, dva dana pred najavljeni izbor rekonstruisane vlade, bolje da se odmah ide na izbore.

Đurić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je, s obzirom na to kako je izgledala ovonedeljna rasprava u parlamentu, mnogo bolje da skupština nije ni radila.

"Ovo je još jedan dan kada je skupština potrošila nekoliko desetina hiljada evra poreskih obveznika, dok se poslanici i šefovi poslaničkih grupa i vladajuće većine pred novinarima snebivaju i nemaju odgovor ni na jedno ključno pitanje i ne znaju ko će biti ministri ili iznose skandalozne tvrdnje", smatra Đurić.

On se osvrnuo na izjavu šefa poslaničke grupe grupe SNS Veroljuba Arsića koji je rekao da SNS nije razočaran što SPS još nije izašao sa kandidatima za ministre i da im se neđe mešati u taj posao.

"Ako ulazimo u rekonstrukciju vlade tako što đe ona biti konferderacija partijskih ministarstava to smo imali prilike da gledamo mnogo puta u poslednjih devet godina, ali ovako brutalno ponižavanje Skupštine čak sopstvenih poslanika nije dugo viđeno", kaže Đurić i dodaje da je "ovakva vlada očigledno osuđena na neuspeh".

Prema njegovim rečima, iako je aktuelna vladajuđa koalicija došla na vlast obećavajući da će smanjiti javnu administraciju, danas je vlada odbila amandman LDP koji se odnosi na tu oblast.

Đurić je rekao i da će sutra videti kakav je rejting Srbije i poverenje u aktuelnu vladu, jer će pokušati da se zaduži za još tri milijarde dinara preko Uprave za javni dug.

Videćete da će intreresovanje onih od kojih zavisi isplaćivanje plata, penzija i socijalnih davanja u Srbiji, kod kojih se zemlja zadužuje biti vrlo nisko, da se neđe prodati svi papiri i da će se oni koji se prodaju biti prodani po ogromnoj kamati", rekao je Bojan Đurić.

Đurić tvrdi da nikakvi spektakularni planovi i dovođenje kandidata sa Jejla, i iz nekih drugih navodno reformskih segmenata, ne mogu da prikriju tu činjenicu.

"Oni koji treba da pozajme novac Srbiji na nekoliko godina, ne veruju da će ona biti u stanju da te svoje obaveze servisira", ističe Đurić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.