Da su danas izbori ovakvi bi bili rezultati

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da su danas izbori ovakvi bi bili rezultati

Beograd -- Da se danas održe parlamentarni izbori, u Skupštinu bi, uz i dalje ubedljivi SNS, ušli još SPS, SzS i PSG.

Od ostalih stranaka najbliža cenzusu bi bio SPAS Aleksandra Šapića, rezultat je najnovijeg istraživanja agencije Faktor plus.

Kako prenosi "Blic", SNS bi prema toj anketi osvojila 52,9 odsto glasova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Savez za Srbiju 10,1, SPS 9,8, posto, a eventualna koalicija Pokreta slobodnih građana i Stranke moderne Srbije 6,5 procenata.

Najbliži cenzusu bio bi Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, koji bi osvojio 4,1 odsto.

U istraživanju agencije se dodaje da bi Partija ujedinjenih penzionera dobila 3,6 odsto glasova i da je malo verovatno da će na izbore izaći samostalno, dok bi Srpska radikalna stranka dobila 3,2 procenta.

Pokret "Metla 2020" ima 2,4 odsto podrške, a sve ostale stranke, uključujući i nacionalne manjine zajedno bi dobile 7,4 procenata glasova, navodi se u istraživanju.

Na izbore bi izašlo 45 posto ispitanika, 35 ne bi, a 20 odsto nema stav.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraživanje: SNS bi osvojila oko 53 odsto glasova

Izvor: Danas, 09.Dec.2019

Srpska napredna stranka (SNS) bi, da se parlamentarni izbori sada održavaju, osvojila 52,9 odsto glasova, a cenzus bi prešli još Savez za Srbiju sa 10,1 odsto, Socijalistička partija Srbije - 9,8 odsto i koalicija Pokret slobodnih građana-Stranka moderne Srbije sa 6,5 odsto, pokazalo je istraživanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.