DS: Izbori samo u subotu, oba kanidata u trci

Izvor: Blic, 06.Jun.2013, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Izbori samo u subotu, oba kanidata u trci

Izbori za predsednika Beogradskog odbora Demokratske stranke biće održani u subotu, 8. juna, trajaće jedan dan i na njima će učestvovati dva kandidata - Dragan Šutanovac i Balša Božović.

Portparolka DS Aleksadnra Jerkov rekla je Tanjugu da je u toku revizija članstva, odnosno uskladjivanje biračkog spiska sa stanjem na terenu, a Šutanovac i Božović da ostaju u trci do kraja.

"Radi se o redovnoj proceduri revizije članstva, koja je počela u januaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a Stautarna komisija je iz biračkog spiska izbrisala 250 članova za koje su dostavljeni dokazi da više nisu članovi stranke", objasnila je Jerkov nedoumice o biračkom spisku, koje su se pojavile u javnosti.

Ona je dodala da su Izvršni odbor, a zatim i Statutarna komisija, kao drugostepeni organ stranke u izbornoj proceduri, razmotrili sve prispele žalbe, neke su prihvaćene, a neke odbačene.

Medju odbačenim žalbama bila je i ona kojom je traženo da izbori traju više dana, ali je ona odbačena.

"Bilo je žalbi na birački spisak, na jednaku zastupljenost kandidata... Članovi izbornog štaba Šutanovca žalili su se da je uz poziv za glasanje članovima stranke distribuiran samo letak njegovog protivkandidata, ali je Izborna komisija Gradskog odbora pokazala prepisku sa njegovim štabom iz koje se jasno vidi da je Šutanovac naglasio da ne želi da se njegov letak distribuira", rekla je Jerkov.

To je, mejdutim, negirao Šutanovac, koji je rekao da je insistirao da se ne distribuira ničiji materijal, jer postoji još kandidata za neke druge pozicije.

"Ovo se nikada ranije nije dogodilo, da izbacuju ljude iz stranke tri dana pred izbore i da mi ne dozvoljavaju da imam svoje kontrolore", rekao je Šutanovac.

On je, medjutim, naglasio da se bez obzira na sve ne povlači iz predizborne trke za prvog čoveka beogradskih demokrata.

I drugi kanidat za predsednika Beogradskog odbora, Balša Božović, rekao je da nastavlja predizbornu trku.

"Pravila moraju da važe podjednako za sve kandidate i u tome ne vidim nikakav problem. Mnogi su se fokusirali na to da ovi izbori budu uspešni, ali očigledno da to nekome nije u interesu", rekao je Božović .

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napeto u DS-u pred izbore u subotu

Izvor: B92, 06.Jun.2013

Beograd -- U subotu 8. juna održaće se izbori za predsednika Beogradskog odbora DS. U trci dva kandidata, Dragan Šutanovac i Balša Božović. U DS revidiraju spisak članova...Portparolka DS Aleksandra Jerkov kaže da se revidira spisak članova i usklađuje se birački spisak sa stanjem na terenu....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.