CIK: Nema prijava za učešće na izborima za gradonačelnike opština na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Nema prijava za učešće na izborima za gradonačelnike opština na severu Kosova

Pet dana od početka roka za prijavljivanje za učešće na izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova nijedna politička stranka, pojedinac ili građanska inicijativa nije podnela prijavu za učešće na izborima, kažu u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi je za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da od 9. aprila kada je počeo rok za prijavljivanja učešća na izborima nema još nijedne prijave za učešće na izborima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Mogu da potvrdim da do ovog trenutka nije bilo nijednog političkog subjekta koji je podneo zahtev za potvrđivanje za učešće na izborima. Mi sigurno je čekamo da do okončanja roka za prijavu, 18. aprila do 24 sata dobijemo prijave od političkih subjekata", rekao je on.

Predviđeno je da se potvrđivanje i objavljivanje političkih subjekata i kandidata obavi 22. aprila, određivanje redosleda na glasačkom listiću 28. aprila, dok je rok za određivanje ograničenja troškova za kampanju 12. april.

Podnošenje zahteva za akreditovanje organizacija za posmatranje izbornog procesa će početi 9. aprila i završiće se 12. maja, dok će se imenovanje opštinskih izbornih komisija (OIK) obaviti 15. aprila.

Prijavljivanje za registraciju birača van Kosova će početi 25. aprila i završiće se 30. aprila, dok je prijavljivanje za registraciju birača sa posebnim potrebama od 9. do 13. maja.

CIK je odlučila da se izborna kampanja organizuje od 13. do 17 maja.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još uvek bez prijava za učešće na izborima za gradonačelnike opština severa Kosova

Izvor: Danas, 14.Apr.2019

Pet dana od početka roka za prijavljivanje za učešće na izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova nijedna politička stranka, pojedinac ili građanska inicijativa nije podnela prijavu za učešće na izborima, kažu u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK). Članak Još uvek bez prijava...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.