Bregzit: Premijer Britanije razmišlja o vanrednim izborima

Izvor: Danas, 04.Sep.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregzit: Premijer Britanije razmišlja o vanrednim izborima

EPA Britanski premijer Boris Džonson najavio je da će raspisati izbore ako bude primoran da zatraži produženje roka za izlazak zemlje iz Evropske unije nakon 31. oktobra. On je tokom prvog glasanja u parlamentu otkako je premijer doživeo poraz – pojedini poslanici njegove Konzervativne partije podržali su predlog opozicije i uspešno uklonili prvu prepreku u […] Članak Bregzit: Premijer Britanije razmišlja o vanrednim izborima se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski parlamentarci o odgađanju Brexita i izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2019

Premijer Velike Britanije tražiće vanredne izbore ako ga Parlament prisili da od Brisela traži odgodu izlaska ove zemlje iz Evropske unije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bregzit: Poslanici izglasali zakon kojim se blokira izlazak iz EU bez dogovora

Izvor: Danas, 04.Sep.2019

EPA Poslanici u parlamentu Velike Britanije podržali su zakon kojim se blokira Bregzit bez dogovora, zbog čega je premijer Boris Džonson najavio da će zatražiti vanredne izbore. Poslanici opozicije i „pobunjenici“ iz vladajuće Konzervativne stranke usvojili su ovaj zakon sa 329 glasova za,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.