Izvor: RTS, 05.Mar.2021, 16:00

Birmančević: Čukaričkom želim da ostvari svoje ambicije

Ofanzivni vezista Čukaričkog Veljko Birmančević potpisao je ugovor sa prvakom Švedske ekipom Malmea, pa je pobedu svog sada već bivšeg tima protiv Metalca sa 2:0 odgledao sa klupe. Opraštajući se od tima Birmančević je istakao želju da Čukarički ostvari svoje ambicije i izbori se za kvalifikacije za Ligu Konfederacija.
Birmančević je prvo prokomentarisao za njega neobičnu situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kojoj je sa klupe posmatrao pobedu svog tima.

"Navikao sam da budem starter, da igram od početka meča, tako da mi je bilo vrlo čudno da budem na klupi. Naravno, radovao sam se golovima, potom i pobedi Čukaričkog. U međuvremenu, potpisao sam za Malme, a moj bivši tim se popeo na treće mesto. Tu ih ostavljam, sa lepom zalihom za Evropu. Klubu pre svega želim da ostvari svoje ambicije i izbori se za kvalifikacije za Ligu Konfederacija", rekao je Birmančević za klupski sajt.
Strelac devet golova za Čukarički u tekućoj sezoni potpisao je ugovor sa Malmeom, koji će biti veliki izazov u nastavku njegove karijere.
"Najviše je presudilo to što me je Malme baš želeo,i to kao igrača koji bi bio jedan od oslonaca tima. Ovo će biti moj prvi inostrani angažman, a izabrao sam klub sa velikom tradicijom, jedan od najvećih u Skandinaviji. Klub koji je osvojio mnoštvo trofeja, iznedrio jednog Zlatana Ibrahimovića".
Birmančević će sa Malmeom učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a 10. aprila počeće šampionat ove skandinavske zemlje, pre toga i takmičenje u švedskom Kupu.
"To će biti veliki izazov, drago mi je da ću se na tom nivou oprobati i na evropskoj sceni. Već sam igrao sa Čukaričkim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ovo je sada stepenik više. Voleo bih da se sa Malmeom plasiram u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, bilo da je to Liga šampiona ili Liga Evrope."
O periodu provedenom na Banovom brdu Birmančević ima samo lepe reči.
"Proveo sam tu dve i po godine, prvu na pozajmici, potom sam postao igrač Čukaričkog. Pamtiću mnoge stvari, ali pre svega moram da istaknem da sam stekao prijateljstva za čitav život. To je vrednije od svega i najbitnije iz tog čitavog perioda. Što se tiče igara, najbolji period je bio od dolaska trenera Đorđevića, postigao sam 11 golova, imao dosta asistencija, klub je imao prilično dobar skor. To su prepoznali i inostrani klubovi, pa je usledio i odlazak u Švedsku. Smatram da sam ostavio trag u Čukaričkom i vrlo mi je drago zbog toga", istakao je Birmančević.
Iz dresa Čukaričkog Birmančević je stigao i do mečeva za „A" selekciju Srbije.
"Bio sam ranije standardan u mladoj reprezentaciji Srbije, a potom sam dobio poziv za nacionlanu selekciju u duelima protiv Dominikanske republike i Paname. Jeste to bila „B" selekcija, ali i veliki korak u karijeri za mene. Od kad sam počeo da se bavim fudbalom, najveći cilj je bio dres reprezentacije Srbije. U Čukaričkom sam skrenuo pažnju na sebe, nadam se da bih iz Malmea mogao i do dresa reprezentacije Srbije", zaključio je Birmančević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.