Izvor: RTS, 09.Feb.2022, 21:45

Bečić sa protesta u Podgorici: Narode Crne Gore, spremaj se za izbore

Zbog, kako Demokrate tvrde, kršenja izborne volje građana i smene Alekse Bečića sa funkcije predsednika crnogorskog parlamenta, u Podgorici je održana protestna šetnja. Novo okupljanje zakazano je za sledeću sredu.
Građani su se okupili kod Hrama Hristovog Vaskrsenja da bi se posle šetnje ulicama Podgorice protest okončao na početnoj tački.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je okupljenima da se spreme za izbore, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vijesti.
Protest je organizovan, kako je rekao, da bi se branila izborna volja 208.000 ljudi, i da bi se suprotstavili povratku na vlast "onih koji su Crnu Goru decenijama pljačkali, delili, zaduživali".
Dodao je da hoće "da ovo reši narod".
"Ako se ne plaše naroda zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu. Zahtijevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Biejlom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobjeći od suda naroda. Ubijeđen sam u veliku pobjedu na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima", rekao je Bečić.
Novo okupljanje zakazao je za narednu sredu.  
Na početku protesta istakao je da se niko nije okupio zbog fotelja nego da bi branio izbornu volju građana.
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ranije je potvrdio da će funkcioneri tog političkog saveza prisustvovati skupu u znak solidarnosti. 
Protestu su, između ostalih, prisustvovali i drugi funkcioneri Demokratske Crne Gore i DF-a kao i lider Prave Crne Gore Marko Milačić. 
Kako navodi RTCG, građani su nosili transparente na kojima piše "Nije još gotovo" i "Nema tih para da prođe prevara".
Prošlog petka poslanici u Skupštini Crne Gore su, na predlog koalicije "Crno na bijelo" i opozicije, izglasali nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića, dok su u ponedeljak smenili i predsednika parlamenta Aleksu Bečića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest u Podgorici: Aleksa Bečić pozvao na raspisivanje vanrednih izbora

Izvor: VOA, 09.Feb.2022

Kod Hrama Hristovog vaskrsenja organizovan je protest zbog, kako su naveli iz vladajuće Demokratske Crne Gore, odbrane izborne volje građana. Aleksa Bečić, predsjednik te stranke i smijenjeni predsjednik crnogorske Skupštine,  sa protesta je pozvao na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. “Nije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.