Antić kandidat SPS-a na beogradskim izborima

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić kandidat SPS-a na beogradskim izborima

Kandidat SPS-a za izbore u Beogradu biće aktuelni ministar energetike Aleksandar Antić, ukoliko na izbore izađu samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, izjavio je danas predsednik SPS-a Ivica Dačić.

"Razgovaramo s Aleksandrom Vučićem i SNS-om da li ćemo ići na jednu listu, ako ne idemo na jednu listu onda mi nastupamo samostalno s JS i naš kandidat će biti, što će biti moj predlog na Glavnom odboru, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Aleksandar Antić", rekao je Dačić novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SPS.

Kako kaže, odluku o izlasku na izbore sa SNS ili samostalno doneće krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

"Mi očekujemo pobedu na gradskim izborima, zajedno s koalicionim partnerima, odnosno s Aleksandrom Vučićem. Mi donosimo jednu uslovnu odluku, ali vrlo brzo do kraja meseca ili početkom sledećeg meseca donećemo odluku sa SNS da li je bolje da idemo na jednu listu ili odvojeno, u svakom slučaju, na jednoj listi ili dve, očekujemo pobedu, odnosno više od 50 poslanika u gradskoj skupštini", rekao je lider socijalista.

Dačić je naveo da je SPS na prošlim lokalnim izborima osvojila 11 odsto glasova, ali da su ambicije te stranke "daleko veće nego što neki istraživači javnog mnjenja pominju neke procente od pet, šest odsto".

"Ozbiljno se pripremamo za izbore i ovo je na neki način samo početak tih priprema. Kao što znate pozdravili smo odluku SNS-a da se ne održavaju vanredni parlamentarni izbori. To je odluka koja možda nije toliko u stranačkom interesu koliko u interesu Srbije", rekao je Dačić.

Upitan da li kontinuirani zajednički izlazak na izbore sa SNS-om može da dovede do toga da glasači ne znaju za koga zapravo glasaju, te da se SPS na taj način "utapa" u SNS, Dačić kaže da ne posmatra koaliciju tako.

"Ne utapamo se sa SNS, mi imamo različite programe, ali zajedničke ciljeve sa SNS pre svega one koji se tiču budućnosti Srbije, tu se slažemo. To je stvar političke procene, ima onih koji misle da bi više osvojili da idemo sami, to su sve mogućnosti. Nemamo političkih problema ni s jedne strane da idemo zajedno, ali moguće je da zbir na kraju bude veći s dve liste. Naš cilj je svakako pobeda", rekao je Dačić.

Na današnjoj sednici GO SPS, kaže Dačić, biće govora i o zameniku predsednika stranke, te će umesto Slavice Ðukić Dejanović na to mesto sada doći istoričar Predrag Marković, kome je to, kako je rekao, prva operativna funkcija u stranci.

Dačić poručio Americi: Nema mira na Balkanu dok ne nađete zajednički interes sa Srbijom

"Takođe, na sednici glavnog odbora biće reči o kooptiranja u GO, a biće predloženi i kooptiranje u izvršni odbor stranke. Vladan Zagrađanin biće predložen za novog predsednika Izvršnog odbora, posle odlaska Dijane Vukomanović. Biće predloženi novi članovi predsedništva, Nikola Šajinović, Toma Fila koji se prvi put stranački angažuje i Ivica Tončev kao moj državni sekretar u ministarstvu", kaže Dačić.

Najavio je i izbore u socijalističkoj omladini do kraja meseca, kao i kongres SPS krajem sledeće godine.

Dačić: Hrvati, vi ste licemerni! Prvo se suočite sa prošlošću, pa napadajte Srbiju!

"Na četiri godine održavamo kongres i u skladu sa tim od 1. januara počinje izborna godina, i za grad i za mnoge lokalne samouprave i partijski izbori u drugoj polovini sledeće godine", naveo je Dacicć.

"Skidanje Haradinaja s poternice ne znači da je ona povučena, koristićemo sva pravna sredstva"

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.