Vlada će zatražiti ruski avion

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će zatražiti ruski avion

Beograd -- Vlada Srbije je donela odluku da zbog efikasnijeg gašenja požara od Vlade Ruske Federacije zatraži da sutra u Niš pošalje svoj avion "Berijev 200".

U saopštenju iz Vlade se navodi i da je Vlada Srbije donela odluku da ruskoj vladi uputi zahtev i da "helikopter Kamov K-32 produži boravak na aerodromu u Nišu u periodu od 16. septembra do 1. oktobra 2012. godine".

"Radi efikasnijeg gašenja požara na više lokacija u republici, Vlada Srbije je donela odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da uputi zahtev Vladi Ruske Federacije da vazduhoplov za gašenje požara Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije (avion Berijev Be 200) bude smešten na aerodromu u Nišu u periodu od 25. avgusta do 15. septembra 2012. godine", navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nosivost aviona "berijev 200" je 12 tona vode. Dačić je ranije danas rekao da bi ova pomoć bila više nego dobrodošla i podsetio da je ta letilica već bila u Srbiji i to prošle godine kada je uspešno gasila požare.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.