Izvor: S media, 01.Nov.2012, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Zoran Janjušević i Pavle Miljković

Pripadnici policije uhapsili su jutros Pavla Miljkovića (50), direktora preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" i Zorana Janjuševića (49), specijalnog savetnika u tom preduzeću, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Miljković i Janjušević su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja,

Premijer Dačić je rekao Tanjugu da su akciju hapšenja izveli pripadnici MUP-a Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Policijske uprave Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Miljković se sumnjiči da je od 1. januara 2006. do 1. januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja na teret ovog preduzeća za radove koji su izvršeni na kući u Tolstojevoj ulici broj 7, čiji je vlasnik Janjušević.

Time je pomentom preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Da podsetimo, Janjušević je bio savetnik ubijenog predsednika Vlade Srbije dr Zorana Đinđića.

(S media/Tanjug)

Foto: AP/Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Uhapšeni Miljković i Janjušević

Izvor: Press, 01.Nov.2012

Pripadnici policije uhapsili su jutros Pavla Miljkovića (50), direktora preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" i Zorana Janjuševića (49), specijalnog savetnika u tom preduzeću, zbog sumnje da su počilini krivično delo zloupotrebe službenog položaja, izjavio je premijer...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.