TUGA U LESKOVCU: Sahranjen policajac Stamenković (FOTO)

Izvor: S media, 15.Dec.2012, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA U LESKOVCU: Sahranjen policajac Stamenković (FOTO)

U Leskovcu je sahranjen policajac Miroslav Stamenković, koji je nastradao na dužnosti tokom intervencije posle razbojništva u zlatari "Unca" u Vlasotincu. Pored premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, sahrani je prisustvovalo više od dve hiljade građana.

Miroslav Stamenković sahranjen je uz počasnu paljbu pripadnika Žandarmerije, a zastava Srbije, koja je pokrivala kovčeg, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predata je njegovoj majci.

Opelo je održano u crkvi Svetog Ilije u okviru groblja, a pored odra su stajale Stamenkovićeve kolege i vrh MUP-a Srbije sa premijerom Dačićem, kao i roditelji i sestra policajca i njegova devojka.

Prethodno je u Leskovcu, u prisustvu roditelja, sestre, kolega, čelnka grada i direktora Policije Milorada Veljovića, održana komemoracija povodom smrti Stamenkovića.

Načelnik policijske uprave u Lekovcu Vladimir Žugić rekao je da je Stamenković bio odgovoran i požrtvovan policajac i da je za svoj dobar i savestan rad više puta novčano nagrađivan.

"Klanjam se mladom heroju. Klanjam se njegovoj porodici. Nosio je čistotu dečačkih godina u sebi", kazao je Žugić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je na komemoraciji da je jučerašnji pucanj u policajca heroja grada i pucanj u državu i da se zato moramo zapitati kakav je status policije u Srbiji.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Blažo Marković rekao je da država treba mnogo bolje da opremi pripadnike policije.

On je kazao da je porodica nastradalog policajca znala još kad je on upisao školu u Kamenici da se opredelio za rizičan posao, ali da i drugi nadležni treba da doprinesu da taj posao ne bude toliko rizičan.

Miroslav Stamenković nastradali je u razmeni vatre tokom jutrošnje pljačke u Vlasotincu. Opširnije OVDE

(S media, agencije)

Foto: Fejsbuk,BETAPHOTO/Saša Đorđević/DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.