Ragmi Mustafa otcepljuje jug Srbije!

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ragmi Mustafa otcepljuje jug Srbije!

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa kao protivmeru podeli Kosova zapretio odvajanjem njegove opštine, ali i opština Bujanovac i Medveđa!

Zakuvalo se na jugu! Najnovije kalkulacije o mogućoj podeli Kosova, koje je otvorio lider SPS i potpredsednik Vlade Ivica Dačić, isporovocirale su da se ponovo oglase stari opasni snovi albanskih političara s juga Srbije. Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << opštine Preševo Ragmi Mustafa tako poručuje da „Srbija mora biti spremna da će, u slučaju podele Kosova, Preševo, Bujanovac i Medveđa tražiti da se pripoje Kosovu“, što je zahtev ozvaničen još januara 2006. godine.

- Državni vrh Srbije se poziva na pragmatičnost kad predlaže podelu Kosova, ali ako žele da budu 100 odsto pragmatični, moraju da razmišljaju i o podeli Srbije, jer će zahtev Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe u tom slučaju automatski biti priključenje Kosovu - preti Mustafa. On, međutim, poručuje da „ponavljanje oružanih sukoba ne dolazi u obzir“ i da su „pregovori jedina opcija“.

Tadić: Podela Kosova - prihvatljiva!? (VIDEO)

Dačić: Nije realno da Kosovo ostane u sastavu Srbije!

Branko Ružić, iz čijeg je SPS krenula priča o podeli Kosova, kaže da izjave poput Mustafinih ne doprinose istorijskom kompromisu Srba i Albanaca, te da su potpuno nepotrebne.

- Podela Kosova nije moguća. Jedino o čemu može da se pregovara jeste o razgraničenju kao jednom od mogućih rezultata - ističe Ružić, koji nije želeo da odgovori da li su Mustafine izjave protivustavne.

Potpredsednica DS Jelena Trivan nema dilemu da je reč o nelegalnom postupku Mustafe.

- Jedan nelegalan potez, kao što je bilo nelegalno proglašenje nezavisnosti Kosova, ne može biti rešen drugim nelegalnim činom. Zahtevi Albanaca s juga Srbije ni na koji način ne mogu biti povezivani sa aktuelnim pregovorima Beograda i Prištine - ističe Trivanova.

Iz Koordinacionog tela za jug Srbije juče nije bilo moguće dobiti komentar Mustafinih izjava, kao ni informaciju da li će tim povodom bilo ko od državnih organa preduzeti konkretne mere.

Reakcije

Željko Ivanji, G17 plus:

- Neko ko pozdravlja secesiju zasnovanu na najtežim zločinima i kriminalu, kao i neko ko bi dalje da komada Srbiju, ne doprinosi stabilnosti Srbije. Kao državljanin ove zemlje, Mustafa bi morao da povede računa o poštovanju teritorijalne celovitosti, Ustava i zakona države u kojoj živi.

Nenad Popović, D S S:

- Sve izjave o podeli Kosova su protivustavne. Time se samo daje hrana drugim separatističkim tendencijama. Kad bi se krenulo u priču o podeli Kosova, možda ne bi ostao ni beogradski „krug dvojke“.

Dubravka Filipovski, NS:

- Pitanje podele Kosova otvara Pandorinu kutiju, iz koje proističu priče o preševskoj oblasti i izjave albanskih političara. Tu kutiju ne treba otvarati. Svako ko kaže da je podela Kosova realnost, krši Ustav Srbije.

Dragan Todorović, SRS:

- Isto je da li ćete dati 99 odsto teritorije ili samo jedan. Izjave predsednika opštine Preševo me uopšte ne iznenađuju, jer Albanci žele da još više destabilizuju Srbiju. Pitam se samo kako službenik koga plaća država Srbija može davati protivustavne izjave. On mora zbog toga da odgovara.

(Kurir)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.