Ljudska prava ne ubijaju policajce

Izvor: NaDlanu.com, 05.Nov.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljudska prava ne ubijaju policajce

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da ubistvo policajca, iako je zločin, ne spada u domen ljudskih prava, sem ako iza takvih ubistava ne stoji sama država.

Janković je, povodom napada na policiju, u autorskom tekstu u listu "Blic" od subote ocenio da iza poziva ministra policije Ivice Dačića da oni koji se bave "ljudskim pravima" stanu u zaštitu ljudskih prava policajaca, kao što je to u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kada policija prekorači ovlašćenja, stoji teza da se preteruje sa ljudskim pravima."Ljudska prava su ipak skup garancija uspostavljenih da štite građane od samovolje države i njenih službenika, dok je zaštita službenika, kao i građana od drugih građana oblast krivičnog, a ne ljudskih prava", naveo je Janković.On je naveo da ljudska prava nisu smetnja zaštiti života policajaca i da policajci ne ginu zbog preterivanja u poštovanju ljudskih prava već zbog, kako je napisao, drugih stvari.BEOGRAD, 5. novembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.