Dačić razgovarao sa jermenskim zvaničnikom

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao sa jermenskim zvaničnikom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa zamenikom ministra inostranih poslova Jermenije Artakom Apitonianom, saopšteno je iz Ministarstva.

Artak Apitonian je u sastavu delegacije predsednika Jermenije Armena Sarkisjana, koji je u zvaničnoj poseti Srbiji do 5. oktobra.

Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o stanju i perspektivi bilateralnih odnosa i u tom smislu istaknut >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je značaj posete jermenskog predsednika Srbiji.

Sagovornici su naglasili da kontakti dva predsednika predstavljaju izvrsnu osnovu za dalje unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i Jermenije.Šef srpske diplomatije je oceno da su bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski, ali da nisu dovoljno razvijeni, tako da je potrebno intenzivirati politički dijalog, čemu poseno doprinose posete na visokom i najvišem nivou.

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je pravnoj regulativi i potpisivanju bilateralnih sporazuma.

Jermenski zvaničnik je posebno izrazio zadovoljstvo zbog odluke Srbije da uskoro otvori Ambasadu Jerevanu, što će, kako je ocenio, svakako doprineti daljem razvoju odnosa između država i naroda dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.