Dačić primio ambasadora Mjanmara u oproštajnu posetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić primio ambasadora Mjanmara u oproštajnu posetu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Mjanmarske Unije U Zo Tuna, koji uskoro završava svoju trogodišnju misiju u Srbiji.

U razgovoru je posebno ukazano na višedecenijske prijateljske veze između dve zemlje te da su odnosi veoma dobri i bez otvorenih pitanja, kao i da postoji prostor za inteziviranje političke i ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Dačić je posebno istakao principijelni stav Mjanmara o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i izrazio očekivanje da će Vlada Mjanmara nastaviti da podržava naše napore da se kroz dijalog postigne prihvatljivo rešenje, uz očuvanje celovitosti Srbije.

On je, takođe, zahvalio na podršci koju Mjanmar u međunarodnim forumima pruža našim nastojanjima da ojačamo saradnju sa regionom JIA, posebno sa ASEAN-om.

Sa naše strane iskazan je interes za inteziviranje političkog dijaloga sa Mjanmarom na visokom i najvišem nivou, uz unapređenje saradnje u svim oblastima, posebno na ekonomskom planu.

Ambasador U Zo Tun potvrdio je zainteresovanost njegove zemlje za intenziviranje saradnje sa Srbijom u oblastima od zajedničkog interesa i izrazio očekivanje da će se naši privrednici aktivno uključiti u realizaciju raznih privrednih projekata koji se sprovode u Mjanmaru, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić primio ambasadora Mjanmara

Izvor: Akter, 07.Maj.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Unije Mjanmar U Zo Tuna, koji uskoro završava svoju trogodišnju misiju u Srbiji. U razgovoru je posebno ukazano na prijateljske veze dve zemlje koje imaju višedecenijsku tradiciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.