Dačić: Steže se obruč oko Šarića

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2013, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Steže se obruč oko Šarića

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se "steže obruč" oko Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina i dodao da je sledeći korak njegovo hapšenje.

Ministar unutrašnjih poslova i premijer Srbije Ivica Dačić  

Dačić je u emitovanom intervjuu za podgoriču televiziju "Atlas" kazao da srpska policija nema nove informacije gde se nalazi odbegli Šarić, ali je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je siguran da se sve više steže obruč oko njega i da je sledeći korak njegovo hapšenje.

 

Prema njegovim rečima Šarić je sada dostupniji organima gonjenja, jer je promenio mesto boravka. Premijer Srbije je kazao da Šarić nije bio tema njegovog neformalnog susreta sa crnogorskim zvaničnicima u Podgorici.

 

Zamerio je pojedincima iz prethodne Vlade Srbije što su bez konkretnih dokaza okarakterisali Crnu Goru "kao zemlju utočišta kriminalaca".

 

Dačić je dodao da je takvih primera bilo, ali da su se kriminalci krili i u nekim drugim državama, ili u Srbiji, zbog čega je, kako je ocenio, važna saradnja policija.

 

Dačić je najavio da će Srbija tražiti od crnogorskog, ali i pravosuđa drugih država, preispitivanje imovine vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, ukoliko takav proces bude otvoren u Srbiji. Premijer Srbije je najavio skore razgovore sa premijerom Crne Gore

Milom Đukanovićem o odnosima Podgorice i Beograda.

 

"Ja nisam opterećen odnosima iz prošlosti, jer nisam poreklom iz Crne Gore. Ne uplićem se u ta unutrašnja pitanja. Interesuje me politika čistih računa", kazao je Dačić i upitao "zašto bi se Srbija mešala u unutrašnje stvari Crne Gore".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.