Dačić: Parada ponosa nosi bezbednosne rizike

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Parada ponosa nosi bezbednosne rizike

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da postoje ozbiljni bezbednosni rizici pri organizaciji Parade ponosa, koja bi prema najavama trebalo da se održi u septembru u Beogradu.

"Ukoliko neka društvena grupa ili organizacija želi da organizuje neki javni skup MUP je u obavezi da taj javni skup obezbedi. Sigurno je i da ovoga puta postoje ozbiljni bezbednosni rizici pri organizaciji Parade ponosa", rekao je Dačić novinarima u Jagodini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
On je rekao da je to obaveza policije i pozvao sve političare da to imaju u vidu kada daju izjave povodom Parade ponosa. Ističući da ne govori o svojim ličnim stavovima, Dačić je kazao da Srbiji, u situaciji u kojoj se nalazi, incidenti ne bi išli na ruku.

"U trenucima kada se Srbija nalazi pred odlukom da li će dobiti status kandidata (za EU) i datuma početka pregovora u uslovima problema i krize na Kosovu i Metohiji, siguran sam da jedan događaj sa velikim statističkim incidentima ne bi išao na ruku Republici Srbiji i građanima Srbije", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Jagodina

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.