Dačić: Odnosi s Nemačkom nisu narušeni

Izvor: Blic, 29.Dec.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odnosi s Nemačkom nisu narušeni

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni sporom predsednika Tomislava Nikolića i ambasadora Nemačke Hajnca Vilhelma.

- Odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni, već su zakazani susreti premijera (Aleksandra Vučića) i nemačkog ambasadora, interes svih je da budemo principjelni i da se smanje tenzije oko te tema, imajući u vidu interese svih strana - kazao je Dačić.

Nikolić je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kritikovao nemačkog ambasadora rekavši da je "prekoračio granicu lepog ponašanja indirektno ga optužujući za laž" povodom interpretacija nedavne izjave potpredsednika Evropske komisije Johanesa Hana date u Beogradu u vezi s Kosovom.

Dačić je rekao da razume reagovanje predsednika Nikolića, i da bi trebalo da se razgovara o spornim izjavama, štiteći integritet predsednika i interese zemlje zarad dobrih odnosa sa Nemačkom.

- Bez obzira na to šta je Han rekao, stav EU nikada ne može biti da Srbija prizna Kosovo, jer to nisu uradile ni same (sve) članice EU - kazao je on.

Nikolić se danas sastao s nemačkom ambasadorom, a na početku susreta, prema izjavama reportera, njih dvgojica su se i poljubila.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.