Dačić: Izbori mogu da budu i sutra

Izvor: B92, 25.Mar.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbori mogu da budu i sutra

Beograd -- Izbori bi mogli da budu raspisani i sutra, ali mora da se zna red u izbornim ciklusima, rekao je zamenik premijera Srbije Ivica Dačić za "Novosti".

Pred Srbijom stoji istorijska šansa da dobije status kandidata za članstvo u EU tokom ove godine i tu priliku ne bi smela da propusti, rekao je Daćić.

Da bi to učinili, kako je rekao Dačić, sve državne institucije trebalo bi da ulože >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maksimum napora da se ispuni sve ono što je planirano da bude urađeno.

Upitan da li je to što se Petar Škundrić morao odreći ministarskog mesta poremetilo odnose u SPS, Dačić je odgovorio: "Ne. Svima je jasno da je to bila nametnuta odluka, zato što je Vlada trebalo da bude rekonstruisana, a to je značilo jednog člana Vlade manje iz SPS".

"Pošto se energetika pripajala infrastrukturi, bilo je logično da Milutin Mrkonjić ostane ministar. Petar Škundrić će sada biti savetnik premijera Cvetkovića za pitanja energetike, tako da nema nikakvih dilema i problema u našim odnosima", rekao je Dačić.

On je rekao da koalicija sa DS funkcioniše i da promene koje su se dešavale na drugim stranama nisu promenile odnose sa DS i dodao da su odnosi sa strankom G 17 plus, posle izlaska Dinkića iz Vlade, korektni.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU preča i od izbora

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2011, 02:34

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi izbori mogli da budu raspisani "i sutra", ali da mora da se zna red u izbornim ciklusima. Dačić je za "Večernje novosti" rekao da je najvažnije da Srbija može da u toku ove godine ne samo da dobije pozitivno mišljenje Evropske komisije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dačić: Izbori nakon što dobijemo status kandidata

Izvor: SrbijaNet.rs, 26.Mar.2011

Izbori bi mogli da budu raspisani i sutra, ali mora da se zna red u izbornim ciklusima, izjavio je zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. On je za sutrašnje "Novosti" rekao da pred Srbijom sada stoji istorijska šansa da

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.