Dačić: Izbori bolji od obračuna

Izvor: B92, 18.Feb.2011, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbori bolji od obračuna

Beograd -- Izbori su bolji od učešća u besmislu svakodnevnih obračuna, smatra Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

Dačić ističe da u ovom trenutku ne treba podizati nove tenzije i da je razumna odluka G 17 plus da, posle smene ministra Dinkića, učestvuje i dalje u radu Vlade.

''Politička kriza u Srbiji ne postoji, tako da nemam dilemu da ćemo nastaviti sa zacrtanim zadacima'', >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Dačić navodeći da čak i u uslovima veće političke nestabilnosti postoje ''pravila igre po kojima vlast funkcioniše''.

Dačić je siguran da se i ''ove prolazne turbulencije neće odraziti na dalji rad vlade i evropski put Srbije'', a očekuje da će Vlada u ovom sastavu dobiti tačan datum početka pregovora o članstvu u EU.

Dačić je naveo da ''ne strahuje da bi Mlađan Dinkić mogao iz osvete da sruši Vladu i da se nada se da će G 17 plus i dalje gajiti zajedničke interese koji su ih okupili.

Kada je premijer Cvetković predložio smenu Dinkića, to je, prema Dačićevim rečima, značilo prihvatanje takve odluke od G 17 plus, traženje neke druge parlamentarne većine ili nove izbore.

''Rezultat je bila razumna odluka G 17 plus da učestvuje i dalje u radu vlade i u ovom trenutku ne treba podizati nove tenzije'', ističe Dačić.

Prema njegovim rečima, niko od koalicionih partnera nije tražio neku novu parlamentarnu većinu.

Razgovore o rekonstrukciji, Dačić očekuje narednih dana

kada se malo smire strasti i ističe da je neophodan dogovor sa najvećom strankom na koji način da se da novi impuls vladi za rad u narednih godinu dana.

Potrebno je da se razgraniči hoće li se ići na smanjenje broja ministarstava, spajanje resora ili personalne promene, kaže Dačić navodeći da bi prve dve opcije svakako zahtevale promene u zakonskoj regulativi i iziskivale bi vreme.

Ministar Dačić se zalaže da se u razgovore uključe i lideri onih partija iz koalicije koje nemaju ministre.

Prema njegovim rečima, sve što se ovih dana u medijima provlači o SPS i o navodno njihovim ''precrtanim'' ministrima nije tačno.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.