Dačić: Besmislena tužba Tatonovih protiv MUP Srbije

Izvor: Blic, 17.Maj.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Besmislena tužba Tatonovih protiv MUP Srbije

Ministar unutrašnjjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom tužbe koju su podneli roditelji ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, da je besmisleno tužiti MUP Srbije zbog toga i da će sud utvrditi sve činjenice o toj tužbi. Ivica Dačić tvrdi da je MUp preuzeo sve mere

Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da je MUP preduzeo sve mere na obezbeđivanju navijača koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su tada dolazili na utakmice najavljeni, a da dolazak navijača francuskog Fudbalskog kluba "Tuluz" u Beograd, među kojima je bio i Taton, nije bio najavljen.

"MUP je preduzeo sve mere na obezbedjivanju navijača koji su tada dolazili na utakmice najavljeni. Oni koji su počinili to krivično delo su pronađeni i, ako treba da se traži odšteta, treba je tražiti od njih", izjavio je Dačić.

On je podsetio da je u sličnom napadu u Briselu navijač "Partizana" izgubio oko i da država Srbija i porodica tog navijača tada nije tražila ni dobila odštetu, kao što Srbiji nije plaćena ni odšteta za bombardovanje.

Roditelji Brisa Tatona tužili MUP za 300.000 evra

"Nisam čuo da su srpski državljanin i njegova porodica dobili obeštećenje od bilo koje države za napad na bilo kod čoveka, a kamoli navijača. Da li je iko iz naše države reagovao u tom slučaju", upitao je Dačić i dodao da "Srbiji nije plaćena ni "odšteta za bombardovanje".

Povezane vesti: Tatonovi traže 300.000 evra
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.