Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj iznude

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj iznude

BEOGRAD -

Beogradska policija lišila je slobode Slavoljuba T. (32) i Đuru P. (33) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih dela iznude, kao i krivično delo nasilničkog ponašanja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Slobode je lišena i Nina P. (24) iz Vrbasa zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, tako što je osumnjičenom Slavoljubu T. pomagala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se skriva u dužem vremenskom periodu.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Slavoljub T. i Đura P. sumnjiče se da su februara 2012. godine od oštećenog, vlasnika pekare, zahtevali 10.000 evra, jer po njihovoj oceni - dobro posluje.

Pošto je oštećeni odbio da im preda novac osumnjičeni Slavoljub T. je revolverom nasilno pokušao da oštećenog ugura u vozilo, ali u tome nije uspeo.

MUP dodaje da postoje osnovi sumnje da je Slavoljub T. zatim telefonom pozvao oštećenog i uz pretnje po život njemu i njegovoj porodici zahtevao da mu isplati 50.000 evra.

Slavoljub T. je u više navrata pretio oštećenom i njegovoj porodici do momenta lišenja slobode.

Postoje osnovi sumnje i da je Slavoljub T. 2011. godine počinio isto krivično delo, tako što je nakon manje saobraćajne nezgode od vozača drugog vozila koji je učestvovao u nesreći, uz pretnje, zahtevao da mu isplati 500 evra na ime navodne štete, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.