Vučić: Na Kosovu predstavljam smernice, a ne konačni plan

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Na Kosovu predstavljam smernice, a ne konačni plan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će 9. septmebra u Kosovskoj Mitrovici predstaviti smernice i pravce državne politike prema Kosovu, ali ne i plan za konačno rešenje, jer on još ne postoji.

Vučić je tokom obilaska Kliničkog centra Srbije, odgovorajući na pitanje novinara N1, rekao da će se 9. septembra obratiti narodu u Kosovskoj Mitrovici, kada će i predstaviti smernice i pravce koje država Srbija planira prema Kosovu, ali ne i plan, koji, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << još nemamo.

Kazao je i da je Slobodan Milošević na Gazimestanu verovatno imao dobre namere da zaštiti srpske interese, ali da se to dobrim delom pretvorilo u svoju suprotnost.

“Moja namera je da ljudima govorim ono što ne vole da čuju, što nije lako da čuju”, rekao je Vučić, ali je i dodao da mu je cilj da Srbija u ispunjenju svojih ciljeva bude mnogo uspešnija, i da sačuva mir i budućnost postizanjem održivog rešenja.

Kazao je da već od sutra počinje da radi na svom obraćanju narodu na Kosovu, te da će verovatno nešto više znati posle razgovora u Briselu, a pred put u Kinu, SAD i susret sa indijskim potpredsednikom u Beogradu.

“To što ću reći sutra na Kosovu, nadam se, da će moći u vrednosnom smislu da važi i za 50 i za 100 godina, a ne da to pojedu neki izbori ili TV emisija”, dodao je predsednik.

Upitan da prokomentariše izjave Hašima Tačija o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, Vučić je rekao da u Prištini mogu da izjavljuju šta god žele, ali da on neće da reaguje na to.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kosovske smernice - bez konkretnog plana

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 9. septembra prilikom posete Kosovskoj Mitrovici predstaviti smernice i pravce državne politike prema Kosovu, ali ne i plan za konačno rešenje, jer on još ne postoji...Izvor: N1..Odgovarajući na pitanja novinara nakon najave početka radova...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.