Srbija i Švedska odigrale nerešeno u Areni

Izvor: Politika, 10.Dec.2012, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Švedska odigrale nerešeno u Areni

Deseto evropsko prvenstvo rukometašica: Srbija – Švedska 23:23 (13:14). – U 52. minutu bilo 23:18. – Sanja Rajović: Moramo biti zadovoljne. – Selektor Bošković: „Mnogo semafora“...

Navijači Srbije verovatno bi oberučke „potpisali“ osvajanje boda, da su to mogli posle deset minuta susreta sa Švedskom, koja je povela sa 7:2. Teško da bi bilo drugačije i sa nekoliko desetina pristalica Šveđanki na tribinama „Kombank arene“, nakon što su gošće bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na „minus pet“ u 52. minutu (23:18). Bodovi su podeljeni na kraju: Srbija – Švedska 23:23 (13:14).

Poslednju loptu i 13 sekundi na raspolaganju imale su Šveđanke, ali nisu uspele kao ni u prethodne dve situacije kada je nadu Srbije čuvala Katarina Tomašević, odbranivši i šut sa šest metara i pokušaj Linee Torstenson koja je sa osam golova obeležila veče. Više od osam minuta „začaranosti“ protivničke mreže u našem završnom napadu nije okončao šut Jelene Popović.

Šveđanke su pet golova za poravnanje postigle za nepuna četiri minuta, nakon što im je nestvarno dobra odbrana srpske reprezentacije dopustila samo četiri pogotka za prvih 23 minuta drugog poluvremena.

– Ne znam šta se desilo. Moramo da budemo zadovoljne i bodom – rekla je pivot Sanja Rajović, koja je proglašena za najbolju u našem timu.

Selektor Saša Bošković ni „tajm autom“ nije uspeo da pokrene naše rukometašice koje su u završnici i promašivale i gubile loptu.

- Mislim da u „Areni“ ima previše semafora. Kako se bližio kraj devojke su sve više u njih gledale. Zadovoljan sam, ovaj bod gledamo kao veliki uspeh. Iako sada u Srbiji od nas očekuju medalju, znamo gde smo bili pre Prvenstva. Ne pazim i ne mazim igračice, zaista sve daju maksimum – rekao je strateg srpske reprezentacije.

U igri našeg tima bilo je i dobitaka koji mogu da ulivaju optimizam pred nastavak borbe za drugo mesto u grupi. Protiv Švedske pokazalo se da Srbija ima i širok krug rukometašica koje mogu da budu na nivou iskušenja – prednost rivalki dostignuta je kada na terenu nije bilo Lekićeve (na klupi od 13. do 25. minuta), Damnjanovićeve, Pop-Lazićeve. Pored nepogrešive Rajovićeve (pet golova iz pet šuteva), istakle su se Liščevićeva, Erićeva...

– Svaka preuzima odgovornost. Na kraju je samo došlo do pada koncentracije. I bod je dobar – rekla je Kristina Liščević, supertalentovani organizator igre.

Dvorana: „Kombank arena“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Stolarovs i Licis (Letonija). Sedmerci: Srbija 1(1), Švedska 6(6). Isključenja: Srbija četiri minuta.

Srbija: Tomašević 13 odbrana, Risović, Krpež 2, Popović 3, Lekić 1, Damnjanović 3, Erić 3, Rajović 5, Pop-Lazić 1, Ognjenović 3, Filipović, Nišavić, Milošević, Stoiljković 1, Liščević 1, Dmitrović.

Švedska: Grubstrem, Olson, Agren 5, Flognman, Fogelstrem, Blom, Roberts, Sand, Svenson 2, Vestberg 1, Alm, Torstenson 8, Gulden 6, Heleberg, Valen, Jakobsen 1.

G. Kovačević

objavljeno: 11.12.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Bošković: Remi nas neće pokolebati

Izvor: RTS, 10.Dec.2012

Imali smo pet golova viška, ali šta da se radi. Nećemo dozvoliti da nas ovo pokoleba, rekao je selektor Bošković. Rukometašice: Ne znamo šta nam se dogodilo. U utorak meč odluke sa Danskom. ..Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je večeras da neće dozvoliti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.