Slovenci na Ukrajince, Bosaci protiv Iraca

Izvor: Politika, 18.Okt.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci na Ukrajince, Bosaci protiv Iraca

U ostalim mečevima baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, sastaće se još: Švedska – Danska i Norveška – Mađarska. – Prve utakmice 12. novembra, revanši 17. novembra

U predstojećem baražu, za još četiri slobodna mesta, koja vode na šampionat Evrope u fudbalu, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj, boriće se još osam reprezentacija. Do sada je dvadeset reprezentacija, među kojima nažalost nije i naša, direktno, putem kvalifikacija, obezbedilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << plasman. Juče je u Nionu, u sedištu Uefe, obavljen žreb za predstojeći baraž. Odlučeno je da se 12. i 17. novembra, kada su na programu utakmice  baraža sastanu: Ukrajina – Slovenija, Švedska – Danska, BiH – R. Irska i Norveška - Mađarska. Nema sumnje da ljubitelje fudbala u Evropi očekuju zanimljivi mečevi.

Selektor Bosne i Hercegovine bio je uzdržan posle žreba.

- Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Iraca jer su jak protivnik. Biće potrebno da kod kuće, pred našim navijačima, zabeležimo u prvoj utakmici što bolji rezultat, jer će u revanšu biti veoma teško. Ali, ukoliko želimo da se nađemo na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, onda u ova dva meča moramo da damo maksimum, rekao je posle žreba u Nionu selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Selektor Slovenije Srećko Katanec, takođe kao i Baždarević nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, veruje u uspeh, mada je svestan da je Ukrajina dobra reprezentacija.

- Dobro je što prvu utakmicu igramo u gostima, kaže Katanec. Do šampionata u Francuskoj deli nas još jedna stepenica. Nadam se da ćemo se dobro spremiti i na najbolji način analizirati protivnika, koji kao i mi želi pobedu.

Posebno će biti interesantno u duelu između Švedske i Danske. Ostaje veliki znak pitanja kome će pripasti skandinavski derbi. Šveđani se uzdaju u Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih evropskih fudbalera, dok Dance krasi kolektivna igra.

Mađari su sve do poslednjeg kola bili sigurni da će se direktno plasirati u Francusku, međutim, iznenadila ih je Turska pobedom nad Islandom koja je kao najbolje trećeplasirana ekipa otišla direktno na šampionat, dok će naši severni susedi imati težak zadatak u baražu protiv jakih i žilavih Norvežana.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.