Poglavlje 23 traži promene Ustava Srbije

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poglavlje 23 traži promene Ustava Srbije

U sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, ima kašnjenja, ali se on sprovodi u značajnom procentu, i u potpoglavlju o pravosuđu izveštavanje je bolje nego u ostala dva - ljudskim pravima i borbi protiv korupcije, ocenio je šef pregovaračkog tima za to poglavlje Čedomir Backović.

Na sednici Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa za period od 2013. do 2018. godine, konstatovano je da su neka zakašnjenja u Akcionom planu uzrokovana kašnjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ustavnih promena u toj oblasti.

Kako je objasnio Backović, razlog je skorašnja odluka Ustavnog suda o prenosi nadležnosti sa Ministarstva pravde na Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca, pa će ta rešenja morati da sačekaju ustavne promene.

Predstavnik Saveta za praćenje sprovođenja Akcionog plana za poglavlje 23 Ivana Ninčić ukazala je i da u oblasti vezanoj za procesuiranje ratih zločina ima 10 aktivnosti sa kojima se kasni, a one su usko povezane sa činjenicom da još nije izabran tužilac za ratne zločine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.