Noć knjiga za dane odmora

Izvor: Politika, 15.Jun.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć knjiga za dane odmora

Knjige su nam kao dragi prijatelji. Bude maštu, proširuju vidike, daju utehu, nude rešenja za niz problema, vode nas u daleke nepoznate krajeve. Sa njima iz fotelje ili sedišta gradskog prevoza, možemo da putujemo širom planete. Poklonici pisane reči sinoć su na osmoj manifestaciji „Noć knjige” koju je organizovala Izdavačka kuća „Laguna”i knjižarski lanac „Delfi” uživali birajući knjige koje će kupiti, uz popuste od 25 do 40 odsto.

Stariji sugrađani mahom su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se raspitivali za priručnike o bilju i zdravlju. Oni koji spremaju kofere za letovanje tražili su takozvane „knjige za plažu”. Enciklopedije, stripovi, dela klasičnih pisaca, popularna psihologija, savremena književnost ... dopunjavale su knjižarski „švedski sto”. Po koji brižni đak interesovao se za cenu školskih lektira. Možda će da stoje na polici do septembra, ali vredelo se zbog mirne savesti raspitati za cenu. Oni koji odmor planiraju da provedu u prestonici, kažu da će se relaksirati uz putopise i štiva o istoriji i geografiji, takođe po pristupačnim cenama. Popuste su nudili i izdavači „Klio”, „Geopoetika”, „Admiral buks”, „Zavod za udžbenike”, „Službeni glasnik”...

A. K.

objavljeno: 15.06.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.