Brnabić razgovarala sa direktorom FAO o nastavku saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić razgovarala sa direktorom FAO o nastavku saradnje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim direktorom Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) Ću Dongjuom o proširenju saradnje u toj oblasti.

"Mnoge zemlje bi imale šta da nauče od vas", poručio je Ću srpskoj premijerki i dodao da je FAO izuzetno zainteresovan za saradnju posebno u oblasti digitalizacije poljoprivrede i primene novih tehnologija u proizvodnji hrane, saopštila je Vlada Srbije.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rečima, "sada je smartfon novo oruđe na farmama".

Ću je istakao i da je prvi generalni direktor FAO koji je došao u Srbiju, kao i da mu je to prva bilateralna poseta od nedavnog imenovanja na poziciju generalnog direktora FAO.

Premijerka Brnabić je rekla da je Vlada Srbije spremna za unapređenje buduće saradnje i ukazala da je Srbija u Evropi prepoznata kao zemlja koja posebnu pažnju posvećuje modernizaciji poljoprivrede.

Kako je istakla, najbolji primer za to je Institut BioSens u Novom Sadu, koji primenjuje inovativna IT rešenja i digitalizaciju u cilju povećanja efikasnosti domaće proizvodnje.

Tokom sastanka bilo je reči i o razvoju poljoprivredne proizvodnje malih, porodičnih gazdinstava, unapređenju životnog standarda u ruralnim područjima za žene i muškarce i stvaranju podsticajnog okruženja za održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Brnabić i Ći su razgovarali i o jačanju otpornosti na prirodne katastrofe i klimatske promene, unapređenju održivog upravljanja prirodnim resursima, kao i o povećanju konkurentnosti sektora poljoprivrede i proizvodnji hrane modernizacijom tržišnih lanaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.