Žena prekinula konferenciju Evropske centralne banke

Izvor: NTV.rs, 15.Apr.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena prekinula konferenciju Evropske centralne banke

FRANKFURT – Jedna žena prekinula je danas konferenciju za novinare Evropske centralne banke (ECB), uz povike „Kraj ECB diktaturi“, pre nego što su je odvukli sa scene.
Incident se dogodio tokom uvodnog obraćanja predsednika ECB Maria Dragog, kada je žena, protestujući protiv politike ECB, skočila na sto ispred njega, prekidajući uobičajnu tehničku prezentaciju.
„Kraj ECB diktaturi (End ECB dictatorship)“, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << uzvikivala je demonstrantkinja, bacajući, kako je delovalo, konfete i komadiće papira.
Na njenoj majci bila je ispisana slična poruka, drugačije spelovana „Dick-tatorship“, preneo je Rojters.
Ona je pokazala rukom V u znak pobede i nasmejala se dok su je dvojica muškaraca u sivim odelima odvlačili iz prostorije, držeći je za ruke i noge.
Predsednik EDB je instiktivno podigao ruke kako bi se zaštitio, ali nije bio ozbiljnije uzdrman.
Konferencija za novinare je nastavljena ubrzo zatim.
Nije poznato odakle je žena i koji je konkretan razlog za njen protest.
Neki aktivisti optužuju ECB za nametanje mera štednje državama članicama evrozone poput Grčke, koje su potpisale program finansijske pomoći, naveo je AP.
Tanjug 15.04.2015 16:06
AP Photo/Michael Probst

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident na konferenciji za novinare, napadnut predsednik Evropske centralne banke

Izvor: Večernje novosti, 15.Apr.2015

FRANKFURT - Jedna žena prekinula je danas konferenciju za novinare Evropske centralne banke (ECB), uz povike "Kraj ECB diktaturi", pre nego što su je odvukli sa scene.Incident se dogodio tokom uvodnog obraćanja predsednika ECB Maria Dragog, kada je žena, protestujući protiv politike ECB, skočila...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.