Stefanović: Nadam se da će incident brzo dobiti sudski epilog

Izvor: Blic, 23.Jan.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nadam se da će incident brzo dobiti sudski epilog

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predstavio je večeras dokumenta u vezi sa incidentom u kome su učestvovali pripadnici Žandarmerije i Vojne policije tokom Parade ponosa i ponovio da samo Sektor unutrašnje kontrole ima pravo da da sud u ime tog ministarstva da li je neko postupao po zakonu ili nije.

Stefanović je, gostujući na televiziji Pink, rekao da je više puta prezentovao materijal i dokumenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i da je očigledno da ta dokumenta neki pogrešno tumače.

On je objasnio da jedan deo dokumenata objavljen na sajtu Zaštitnika građana predstavlja sublimaciju izjava pripadnika Žandarmerije, koji su okrivljeni i "koji se brane, što je normalno" i drugo je dokument Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, odnosno to je krivična prijava koju je sektor objavio "i to je stav MUP-a".

Stefanović je dodao da se nada da će istraga o tom incidentu veoma brzo dobiti sudski epilog, ali i da se nada da će se oni koji su iznosili neistine obratiti javnosti.

"Međutim, kod nas se često dešava da nekoga oblatite, iznesete neistine i kada se dokaže suprotno, ti ljudi zaćute i pređu na sledeću laž", rekao je Stefanović, iznoseći primer navodnih leševa u poplavama u Obrenovcu, cenzuri "Blica", kao i kritici lidera DS-a Bojana Pajtića Zakona o radu.

"Poslednji slučaj je jasan primer kada je Pajtić kritikovao sopstveni zakon, koji je donela DS. Šta se dogodilo danas? Ništa. Nemate reakciju CINS-a, BIRN-a, nema istraživačkog novinarstva. Niko da ga pita kako je moguće da je bio deo vlade koji je donosio takav antidemokratski zakon. On je to izjavio i nikom ništa i to je čest slučaj u ovoj zemlji", rekao je on.

Stefanović je ocenio da najveću štetu u takvim slučajevima trpi predsednik Vlade i njegova porodica, pogotovo u slučaju sa Žandarmerijom.

"To ne prija ljudima koji su povređeni i niko ih ne pita za to, samo se emituje. Plašim se jedino da to nije nekakva poruka Aleksandru Vučiću da će tako da prođe i da će tako završiti njegova Vlada", zaključio je Stefanović.

Govoreći o novom Zakonu o policiji ministar je rekao da će Sektor unutrašnje kontrole ubuduće moći da kontroliše čitavo ministarstvo, a ne samo Direkciju policije i da će to doprineti efikasnijem i boljem radu MUP-a.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MUP objavio dokument o incidentu tokom Parade ponosa

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2015

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predstavio je večeras dokumenta u vezi sa incidentom u kome su učestvovali pripadnici Žandarerije i Vojne policije tokom Parade ponosa i ponovio da samo Sektor unutrašnje kontrole ima pravo da da sud u ime tog ministarstva da li je neko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.