SAD: Desetine hiljada mrtvih riba isplivalo na obalu

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 23:58

SAD: Desetine hiljada mrtvih riba isplivalo na obalu

Desetine hiljada mrtvih riba isplivalo je na obalu zaliva Teksasa tokom vikenda, a posetioci su upozoreni da se udalje od plaže u okrugu Brazorija.

Ribe su uginule jer im je nizak nivo rastvorenog kiseonika u vodi otežavao disanje, a talasi iz Meksičkog zaliva izbacili su je na obalu, rekli su zvaničnici iz odeljenja za divlje životinje, objavio je Gardijan.

Fenomen poznat kao "ubijanje ribe" uobičajen je sa porastom temperatura tokom leta, saopštio je Stejt department.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iako niko nije doveo ovaj specifičan incident u vezu sa klimatskim promenama, istraživači navode da bi te pojave mogle postati sve češće sa porastom temperatura i opadanjem nivoa kiseonika u jezerima širom SAD i Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽAS KOD TEKSASA Desetine hiljada mrtvih riba isplivalo na obalu zaliva zbog visokih temperatura

Izvor: Blic, 14.Jun.2023, 00:35

Posetioci su upozoreni da se udalje od plaže u okrugu Brazorija u američkoj državi Teksas nakon što je pronađeno hiljade mrtvih riba. Desetine hiljada mrtvih riba isplivalo je na obalu zaliva Teksasa tokom vikenda, objavio je Gardijan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.