Novi incident na Kosovu, Srbin izboden nožem

Izvor: RTS, 01.Feb.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident na Kosovu, Srbin izboden nožem

Dejan Stanojević izboden nožem u selu Donja Bitinja u opštini Štrpce. Osumnjičeni za napad dvojica kosovskih Albanaca, od kojih je jedan uhapšen dok se drugi nalazi u bekstvu.

U selu Donja Bitinja dvojica Albanaca danas su napala nožem Dejana Stanojevića iz Štrpca koji se nakon ukazene medicinske pomoći i operacije nalazi van životne opasnosti.

Stanojević koji je zadobio dve ubodne rane u predelu grudnog koša najpre je zbrinut u Domu zdravlja u Štrpcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a potom prebačen u bolnicu u Gračanici gde je operisan.

Kosovske policijske snage saopštile su da je jedan od napadača uhapšen, dok je drugi u bektvu.

Portparol KPS-a Arber Beka potvrdio je da je policija uhapsila dvadesetosmogodišnjeg osumnjičenog iz sela Donja Bitinja i da je drugi osumnjičeni u bekstvu.

Beka je rekao da policiji nije poznat motiv napada.

Direktor Kliničko bolničkog centra Priština u Gračanici Stojan Sekulić potvrdio je da je Stanojević danas oko 17.30 primljen u bolnicu i da je operisan.

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je da policija mora odgovorne za ovaj incident izvesti pred lice pravde, kako ovakvi incidenti u kojima su žrtve Srbi ne bi postali praksa.

"Potencijalnim prestupnicima se mora jasno staviti do znanja šta ih čeka ako ugroze nečiji život. Ako policija ne bude radila svoj posao do kraja onda je to poruka Srbima u Sirinićkoj Župi da se samoorganizuju", rekao je Mihajlović.

Istakao je da su zbog ovog incidenta Srbi u Štrpcu, naročito oni u selu Donja Bitinja, izuzetno uznemireni.

Selo Donja Bitinja je mešovitog etničkog sastava. U njemu, pored Srba, koji su većina, žive i Albanci.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.