Novi Sad: Napadnuta doktorka, pacijenti pokušali da je odbrane

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Napadnuta doktorka, pacijenti pokušali da je odbrane

Novi Sad -- Dom zdravlja Novi Sad saopštio je da je njihova doktorka Sanja Ilić napadnuta dok je obavljala svoj posao.

Incident se dogodio u ambulanti internog odeljenja Doma zdravlja u delu grada Novo naselje.

Kako se navodi u saopštenju te zdravstvene institucije, ovaj napad se dogodio u petak 22. marta, a već je drugi takav incident u poslednjih mesec dana koji se događa u ovom objektu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Počinilac je od anije poznat kao vinovnik nereda i napada na zaposlene u Domu zdravlja, a kako stoji u saopštenju, povod za incident je bio taj što je S. M. insistirao na tome da zakaže pregled za sina, ali kod sebe nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

"Njegovom sinu je bila potrebna predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak, te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju, počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali da odbrane lekarku, a pozvana je i policija.

U saopštenju Doma zdravlja se navodi da je ovo "još jedna prilika da se ukaže na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Sad: Napadnuta doktorka u Domu zdravlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2019

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je danas da je njihova doktorka Sanja Ilić napadnuta dok je obavljala svoj posao u ambulanti internog odeljenja Doma zdravlja u delu grada Novo naselje...Kako se navodi u saopštenju te zdravstvene institucije, ovaj napad se dogodio u petak, 22. marta, a već je drugi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.