Izvor: TimockeVesti.net, 26.Sep.2022, 16:38

KAMPERI SA STARICE PRETUKLI ZAPOSLENOG SERBIA ZIJIN COPPER-A I ZAPALILI OPREMU VREDNU POLA MILIONA EVRA (VIDEO)

Objavljujemo današnje saopštenje kompanije Ziđin u celini
Majdanpek, 26. septembar – Prošle noći na reonu Severnog Revira, desio se još jedan incident.
Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu marke Epiroc, vrednosti 520.000 evra.
Radnik koji je povređen i koji >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je upravljao pomenutom bušilicom, a koja je potom zapaljena, dao je iskaz policiji u kome se navodi da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči. Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao.
Ovo je još jedan vandalski čin, u nizu mnogih koji su mu prethodili, a koji stvaraju dodatnu napetost i strah i zaposlenih u kompaniji Serbia ZiJin Copper, i stanovnika Majdanpeka. Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji. Nakon što je slučaj prijavila nadležnim organima, kompanija Serbia ZiJin Copper očekuje brzu reakciju, kako bi se sprečila dalja eskalacija vandalskih napada na imovinu i zaposlene, kao i da se detaljno ispita ko ohrabruje ovakve poteze kampera na Starici, koji su zapravo krivična dela.
https://borskenarodne.com/wp-content/uploads/2022/09/mmexport1664174352942.mp4
Članak KAMPERI SA STARICE PRETUKLI ZAPOSLENOG SERBIA ZIJIN COPPER-A I ZAPALILI OPREMU VREDNU POLA MILIONA EVRA (VIDEO) se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Ziđin: Kamperi sa Starice pretukli zaposlenog i zapalili opremu vrednu pola miliona evra

Izvor: Bor030.net, 27.Sep.2022, 08:22

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) saopštila je da je u noći između subote i nedelje u reonu majdanpečkog rudnika Severni Revir pretučen radnik i da je zapaljena mašina za bušenje vredna pola miliona evra. „Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.