Izbo čoveka jer ga slučajno zakačio

Izvor: B92, 25.Feb.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbo čoveka jer ga slučajno zakačio

Beograd -- Zdravstveno stanje povređenog Džemaja Ljimanija, koji je sinoć napadnut u Bulevaru despota Stefana, je teško, ali stabilno.

U Kliničkom centru Srbije kažu i da Ljimani nije životno ugrožen.

Podsetimo, Zlatko M. (19) i Miloš M. (20) juče su oko 17 časova teško povredili Dželima Lj. (34) u autobusu na liniji 43 jer ih je ovaj slučajno u prolazu zakačio kutijom. Jedan od napadača izvukao je nož i više puta izbo Dželima u glavu i leđa. Napadači nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeli da pobegnu i uhapšeni su odmah nakon incidenta , a Dželim je prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć, i samo pukom srećom život mu nije ugrožen.

Ovaj umalo tragičan incident dogodio se dok je autobus ulazio u stanicu kod restorana "Banija", na uglu Ulice Džordža Vašingtona i Bulevara Despota Stefana, a kako saznaje Pres, sa Dželimom je bio njegov otac.

Dželim je, kako piše Pres, prolazeći kroz autobus kutijom koju je nosio slučajno okrznuo Zlatka M., na šta je on burno odreagovao i počeo da ga vređa. Posle samo nekoliko trenutaka jedan od dvojice napadača izvukao je nož kojim je Dželima dva puta ubo u glavu i jednom u leđa. Dželimov otac pokušao je da odbrani sina, ali nije uspeo.

Dok je jedan od napadača ubadao Dželima, drugi je, viseći sa rukohvata autobusa, nogama odgurivao putnike koji su, šokirani onim što se događa, počeli da se povlače prema vratima.

Prema rečima jednog od očevidaca, čitav događaj trajao je samo nekoliko minuta, nakon čega su Zlatko i Miloš, saučesnici u ovom užasnom napadu, krenuli prema vratima pokušavši da pobegnu. Jedan od njih uspeo je da istrči iz autobusa, međutim u tome ga je sprečio mladić koji je, kada je video da je napadač bacio nož, potrčao za njim i uspeo da ga savlada. Drugi napadač ostao je "zarobljen" u autobusu jer je vozač na vreme uspeo da zatvori vrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.