[Za Dž] League of Legends u brojkama

Izvor: GameInfusion.net, 30.Jul.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[Za Dž] League of Legends u brojkama

 

 
League of Legends je timski akcioni RTS inspirisan Warcraft 3 modom Defense of The Ancients (DotA). Ključni čovek u ceoj priči je Steve Guinsoo Feak, koji je radio i na Doti, ali je napustio projekat kada je shvatio da su njegove ambicije veće. Osnovao je studio Riot Games i posvetio se novoj igri, Leage of Legends.

League of Legends je otvorio svoje servere aprila 2009, u formi zatvorene bete. Taj period je trajao do oktobra 2009. do jula 2010. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << />
Da bi zadovoljili potrebe igrača koji su dostigli maksimalni nivo, tj. da bi oni imali kompetetivni razlog za igranje nastao je Ranked mod, koji se razlikuje od "Normala" po banovanju 4 heroja pre meča, prikazu protivnikovog izbora i nemogućnosti odabira istih likova, ako ih je suparnik već uzeo. Takođe, uveden je javni rejting koji se dobija samo igranjem Ranked mečeva.

Uvođenjem Ranked moda League of Legends je postao takmičarska igra. Već u prvoj sezoni kompeticije nagrada je iznosila 100.000$. Sezona 1 je trajala do 20. juna 2011. U finalu su se našle dve Evropske ekipe i pobednik je bio FnaticMSI. Ovaj finalni meč je uživo, preko Interneta, gledalo oko 1,7 miliona gledalaca. Pored novčane nagrade finalisti su dobilii i hardverske poklone sponzora.


 
Sezona 1 je proslavila League of Legends i donela mu titulu vladara u svom žanru. Za to vreme kreirano je preko 15 miliona igračkih naloga. Svaki mesec uz ovu igru vreme ubija oko 4 miliona igrača. Dnevno je igra oko 1,4 miliona ljudi. Svaki dan u udarnom terminu igranja ima preko 500 000 igrača, a svake sekunde počinje 10 novih mečeva.  Ove cifre svakodnevno rastu! League of Legends i dalje biva sve veći...

Riot Games je od malog studija prerastao u kompaniju koja broji preko 300 zaposlenih i još uvek zapošljavaju. U toku sezone 1 Riot je imao problema sa serverima (pogotovo Evropskim) jer je, kako su i sami priznali, broj igrača premašio i njihove najoptimističnije procene. Na svu sreću problemi sa serverima su prebrođeni.


 
Riot Games je najavio da League of Legends Sezona 2 startuje ove jeseni sa još vrednijim nagradama nego prošle sezone. Takođe, League of Legends, sa drugom sezonom, debituje i na tržištu Azije. Zato očekujemo veliki broj novih igrača...

Druga sezona učiniće League of Legends jednom od najigranijih online igara. Imajući u vidu da je igra besplatna ovo je za svako poštovanje. I to besplatna u pravom smislu te reči! Nije "plati za pobedu". U igri ne postoji ni jedna stvar koja daje prednosti igračima koji plaćaju, sprem oni koji ne žele da izdvoje novac. Kada se na ovo doda vanserijski kvalitet igre i tim koji svakodnevno unapređuje razne aspekte, uspeh ne može da izostane.
 
Aleksandar PETKOVIĆ
 
 

 

Nastavak na GameInfusion.net...






Povezane vesti

[MOBA igre] Rise of Immortals: (ne)potrebne novine?

Izvor: GameInfusion.net, 30.Jul.2011

 .. .Rise of Immortals je novi klon legendarnog Warcraft 3 moda Defense of The Ancients (DotA), ali sa razlikom. Dok se većinom nepoznati razvojni timovi bave ovim žanrom (izuzmimo Valve i njihov Dota 2), na Rise of Immortals radi kompanija sa dobrim pedigreom. Reč je o studiju Petroglyph...

Nastavak na GameInfusion.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.