Igre zaradile više od 90 milijardi dolara u 2016!

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igre zaradile više od 90 milijardi dolara u 2016!

Kraj je godine, pa je vreme da bacimo pogled na industriju video igara i proverimo koliko je uspešna bila u 2016.

Da "gaming" industrija može da se izjednači sa mašinom za pravljenje novca je odavno poznato, a po podacima sajta SuperData Research to je potvrđeno i za ovu godinu. Samo tokom 2016. od video igara je zarađena 91 milijarda dolara, gde su za većinski deo zaslužne PC i mobilne igre. PC je tako doneo 36 milijardi zahvaljujući "free to play" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ostalim digitalnim izdanjima, dok je mobilno tržište zaradilo 41 milijardu uglavnom zahvaljujući hitovima poput Pokemon GO i Clash Royale, objavio je Play! Zine.

Idu praznici - igrajte OVIH 5 igara!

PC igre snižene do čak 85 odsto, samo do 2. januara!

Što se tiče plaćenih, odnosno premijum igara, na PC tržištu je obrnuto 5.4 milijardi dolara, dok je konzolno tržište zaradilo 6.6 milijardi. Igre koje smo najviše kupovali u 2016. su Overwatch (zarada preko pola milijarde), Counter-Strike Global Offensive, Guild Wars 2, Minecraft i Fallout 4. Na polju "free to play" naslova, najveći igrač je i dalje Riot Games sa League of Legends koji im je u 2016. doneo vrtoglavih 1.7 milijardi dolara. Zaslugu za to uglavnom ima azijsko tržište, posebno Kina i Južna Koreja, gde su "free to play" naslovi najzastupljeniji i gde, paradoksalno, igrači daje najviše para na virtuelne drangulije.

Tržištu predstoji još jedna jaka godina, kažu stručnjaci. A kako je izgledao presek protekle godine pogledajte na grafikonu.

Foto: Promo/SuperData Research SuperData Research.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.