Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking kupio 24 borbena aviona od Rusije

Kina je potpisala sporazum sa Rusijom o kupovini 24 borbena aviona lovca "suhoj" Su-35, rekao je generalni direktor ruske državne kompanije za izvoz oružja "Rostek" Sergej Čemezov.

"Ovim ugovorom Kina je postala prvi strani kupac vojnog aviona Su-35", rekao je Čemezov listu "Komersant".

On je dodao da je ovaj ugovor, koji je vrijedan više od dvije milijarde dolara, bez presedana u istoriji isporuka i prodaje vojnih aviona.

Do ovog sporazuma, Rusija je bila jedina zemlja koja je imala ovaj tip višenamjenskog borbenog aviona.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI KUPAC SUHOJA: Kina naručila od Rusije 24 borbena aviona

Izvor: Kurir, 19.Nov.2015

Kina je potpisala sporazum sa Rusijom o kupovini 24 borbena aviona lovca "suhoj" Su-35, rekao je generalni direktor ruske državne kompanije za izvoz oružja "Rostek" Sergej Čemezov..."Ovim ugovorom Kina je postala prvi strani kupacvojnog aviona Su-35", rekao je Čemezov...On je dodao da je ovaj ugovor,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.