Nemačka se distancira od odluke SAD o Huaveju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka se distancira od odluke SAD o Huaveju

Nemačka kancelarka Angela Merkel i uticajna industrijska asocijacija BDI distancirali su se od odluke američke administracije da stave kineski telekomunikacioni gigant Huavej na crnu listu. “Evropa treba da zadrži sopstveni kurs”, navodi se u saopštenju BDI, dodajući da je nužno da EU nezavisno odluči kojoj će kompaniji dozvoliti da gradi infrastrukturu za 5G mrežu. “Evropa ne sme da bude uvučena u trgovinski spor između Kine i SAD”, saopštava BDI. Angela Merkel je izjavila na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ministar privrede SAD: Od sutra na snazi naredba o Huaveju

Izvor: RTV Pink, 16.Maj.2019

Američki ministar trgovine Vilbur Ros najavio je da će sutra stupiti na snagu naredba kojom se kineski telekomunikacioni gigant Huavej Tehnolodžiz stavlja na crnu listu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.