Estonija na EU izborima glasa online

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonija na EU izborima glasa online

Estonija je jedina zemlja u svijetu u kojoj će kompletno glasačko tijelo glasati putem interneta na svim izborima, a hiljade građana Estonije već je to učinilo na izborima za Evropski parlament. Internetsko glasanje, ili tzv. i-voting (i-glasanje), u Estoniji, zemlji iz koje je potekao Skype, postoji od 2005. godine. U njoj procenat glasača koji koriste internet da glasaju raste sa svakim izborima. Na državnim izborima u martu ovaj procent dosegao je 44 posto. Linda Lainvoo bila je...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

NEMA STAJANJA U REDU Brojni Estonci su već glasali na izborima za EP i to IZ FOTELJE

Izvor: Blic, 21.Maj.2019, 14:12

Estonija je jedina zemlja na svetu u kojoj celo biračko telo ima mogućnost da glasa onlajn na svakim izborima, a više od 80.000 Estonaca je to već učinilo na izborima za Evropski parlament.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.