Zatvor spreman za Kalinića

Izvor: B92, Tanjug, 21.Avg.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zatvor spreman za Kalinića"

Sombor -- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija spremna je da primi "zemunca" Sretka Kalinića, po njegovoj ekstradiciji iz Hrvatske, kaže direktor Milan Obradović.

Obradović nije želeo da precizira u koji će zatvor će biti smešten Kalinić , ali je istaka da neće imati prilike da se sretne sa drugim članovima zemunskog klana.

Sretko Kalinić, pre izručenja Srbiji, mora da se pojavi pred Hrvatskim sudom. On je tamo optužen za falsifikovanje dokumenata za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobijanje hrvatskog državljanstva.

Spekuliše se da bi Kalinić već u utorak mogao da se pojavi pred sudom i da će mu istog dana biti izrečena prvostepena presuda. Nakon toga više neće biti nikakvih prepreka za Kalinićevo izručenje Srbiji.

Za sada nije poznato u koji će zatvor biti smešten Kalinić po dolasku u Srbiju, ali iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija navode da su spremni za prijem odbeglog člana "zemunskog klana".

"Ja ne znam kada će Kalinić biti izručen Srbiji, ali što se nas tiče on može da stigne i ovog trenutka", rekao je Milan Obradović.

On nije želeo da kaže u koji će zatvor Kalinić biti smešten, ističući da u svakom slučaju on neće imati priliku da se sreće sa drugim osuđenim pripadnicima "zemunskog klana".

Kalinić je osuđen u odsustvu na 40 godina zatvora, zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, kao i za više ubistava i otmica, u procesu protiv "zemunskog klana". Uhapšen je u junu u Hrvatskoj nakon više od sedam godina skrivanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.