ĆELIJA ČEKA KALINIĆA

Izvor: Kurir, 22.Avg.2010, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĆELIJA ČEKA KALINIĆA

SOMBOR - Iščekuje se dolazak Zveri! Uprava za izvršenje krivičnih sankcija spremna je za bivšeg pripadnika „zemunskog klana“ Sretka Kalinića po njegovoj ekstradiciji iz Hrvatske u Srbiju, izjavio je direktor te uprave Milan Obradović.

- Ja ne znam kada će Kalinić biti izručen Srbiji, ali, što se nas tiče, on može da stigne i ovog trenutka - rekao je Obradović.

Kako je rečeno, sve pripreme za njegov dolazak su završene i samo se čeka dan kad će ekstradicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << biti obavljena.

Milan Obradović, međutim, nije želeo da kaže u kom srpskom zatvoru je spremljena ćelija za zloglasnog „zemunca“. On je samo potvrdio da Sretko Kalinić neće imati priliku da se sreće s ostalim osuđenicima „zemunskog klana“.

- Uprava će obezbediti potrebne mere bezbednosti, u saradnji s policijom i Žandarmerijom, ukoliko Kalinić bude tražio da mu se ponovi suđenje - kazao je Obradović. Naime, ukoliko se Kaliniću pred sudom u Srbiji bude ponovo sudilo za zločine zbog kojih je već osuđen, on će morati da bude privođen iz pritvora u sud. Upravo se zbog te činjenice spekuliše da će iz Zagreba Kalinić biti prebačen najverovatnije u beogradski Centralni zatvor ili eventualno u pritvorsku jedinicu u zgradi Specijalnog suda.

Sretku Kaliniću, podsetimo, tokom sedmogodišnjeg skrivanja izrečena je maksimalna kazna od 40 godina robije zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, kao i zbog ubistava, otmica i bombaških napada u kojima je učestvovao kao pripadnik „zemunskog klana“.

Jelena Spasić

Kalinić bezbedan u vazduhu

Transport Sretka Kalinića iz Zagreba u Beograd trenutno je najvažnije pitanje za srpske bezbednosne službe. Kako je Kurir pisao, ovaj pripadnik „zemunskog klana“ najverovatnije će u Srbiju biti prebačen helikopterom, a u obezbeđenju njegovog transporta učestvovaće najmanje 500 policajaca.

U utorak suđenje u Zagrebu

Sretko Kalinić pre srede neće biti predat u ruke srpskog pravosuđa. Hrvatski Opštinski sud je, prema nezvaničnim informacijama, za utorak zakazao suđenje po optužnici koja je protiv njega podignuta zbog falsifikovanja dokumenata. Izvori iz srpskog pravosuđa procenjuju da će mu presuda biti izrečena istog dana, te da je moguće da on već do kraja sledeće nedelje bude u nekom od srpskih zatvora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.