Zaplenjeno više od kilogram zlata na Gradini i Batrovcima

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno više od kilogram zlata na Gradini i Batrovcima

Carinici su tokom praznika na graničnim prelazima sa Bugarskom i Hrvatskom, Gradini i Batrovcima zaplenili oko 1.200 grama zlata, saopštila je danas Uprava carine.

Kako je navedeno, na prelazu Gradina 17. aprila zaplenjeno je više od 750 grama zlata u autombilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, kojim je putovalo troje državljana BiH.

Navodi se da je kod jedne putnice u donjem vešu pronađeno oko 400 grama zlatne prašine i oko 70 grama lomljenog zlatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakita, da je kod druge putnice u brushalteru pronađeno 140 grama lomljenog zlata, da bi na kraju kod trećeg putnika u novčaniku bilo pronađeno oko 50 grama topljenog zlata.

Zlato čija je vrednost procenjena na preko milion dinara zadržano je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv svo troje putnika.

Načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carine Ivan Ribać rekao je da ekonomska kriza i skok cena plemenitih metala obično izazivaju novi talas nelegalnog prenošenja deviza i zlata.

U saopštenju se dodaje da je na graničnom prelazu Gradina, od početka 2017. godine zaplenjeno preko šest kilograma zlata, što je gotovo duplo više nego u celoj 2016. godini'.

Prethodna zaplena zlatnog nakita dogodila se dva dana ranije, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, kada je u kombiju nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana pronađena koverta sa devet narukvica od belog zlata, teških oko 60 grama.

Navodi se da je u ručnoj torbi suvozača pronađeno još 400 grama nakita od žutog zlata i pozlaćeni švajcarski ručni časovnik "Rodeo".

Vrednost zaplenjenog nakita je procenjena na oko 12.000 evra, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.