Zaplena milion švedskih kruna na Gradini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena milion švedskih kruna na Gradini

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj ilegalnog prenosa gotovo milion švedskih kruna, što je oko 93.000 evra. 

Prekršaj je otkriven detaljnom kontrolom kombija nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Istanbulu putovala petorica muškaraca libanskog porekla, od kojih su četvorica državljani Švedske, dok je vozač pokazao danski pasoš.

Carinik je kod jednog od njih u jakni koju je nosio prebačenu preko ruke pronašao 20 buntova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa novčanicama, u apoenima od po 500 švedskih kruna.

Pošto su se putnici izjasnili da je novac koji nisu prijavili zajednički, vraćeno im je po 10.000 evra, dok je ostatak od oko 460.000 švedskih kruna, što iznosi oko 43.000 evra, zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.