Za mini mlekare i mesare 50 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za mini mlekare i mesare 50 miliona dinara

Mlekarima i mesarima je danas dodeljeno 26 ugovora bespovratnih sredstava u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara.

Reč je o konkursu resornog sekretarijata u oblasti stočarstva, koji je namenjen opremanju mini mesara i mini mlekara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški uručio je korisnicima sredstava ugovore na Poljoprivrednom fakultetu, u prisustvu dekana ove visokoobrazovne institucije dr Nedeljka Tice i prof. dr Anke Popović- Vranješ, te korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sredstava iz prethodne godine, koji su izneli svoja pozitivna iskustva u okviru projekta koji su realizovali uz podršku ovog konkursa u prošlom ciklusu.

- Već sada imamo pozitivne primere iz prakse, gde smo mi finansirali mlekare kapaciteta od hiljadu do hiljadu i po litara mleka, i koje su sada već na deset hiljada litara i koje mogu da pokriju potrebe za otkupom kod onih malih proizvođača koji nisu interesantni velikim sistemima. U pitanju su, uglavnom, tradicionalni proizvodi malo višeg stepena kvaliteta i to je vrsta robe koja nedostaje našem tržištu, koja ima svoju prođu i svoje kupce - rekao je Bogaroški.

On je takođe dodao da će ove godine uspeti da finansiraju 26 mini mlekara i mesara.

- Uveren sam da će sledeće godine moći da se uradi mnogo više po tom pitanju i da će se ići u pravcu pravljenja i brendiranja tipično vojvođanskih proizvoda, jer, da bi ste uopšte pričali o razvoju sela i ruralnom turizmu, prvo morate da ponudite nešto kvalitetno, a Vojvodina to ima. Samo treba malo truda da se ljudima pomogne i usmeri ih u dobrom pravcu - zaključio je predsednik.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za mini mesare i mlekare 50 miliona

Izvor: Blic, 12.Nov.2015

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu uručio je danas 26 ugovora u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara bespovratnih sredstava, dodeljenih poljoprivrednicima u pokrajini na konkursu za opremanje mini mesara i mlekara...“Ove godine ćemo uspeti da finansiramo 26 mini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.