Vozač ministarstva ubio bivšeg kolegu pa sebe

Izvor: Politika, 22.Apr.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač ministarstva ubio bivšeg kolegu pa sebe

U službenom „audiju a6” pronađena tela vozača sekretara Ministarstva za dijasporu i bivšeg zamenika načelnika Uprave za zajedničke poslove, kao i pištolj kojim je počinjeno ubistvo i samoubistvo

Predrag Novaković (53), vozač državnog sekretara za dijasporu, i Milan Medojević (59), bivši zamenik načelnika Odeljenja za zajedničke poslove u Vladi SRJ, pronađeni su mrtvi juče oko 14.45 časova u „audiju a6” beogradskih registracija 12-11 ispred zgrade u Bulevaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Arsenija Čarnojevića 124 na Novom Beogradu.

Policija je kod Novakovića pronašla pištolj u ruci zbog čega se pretpostavlja da je reč o ubistvu i samoubistvu. Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je, prema do sada prikupljenim podacima, Novaković došao do pomenute adrese i pozvao telefonom Medojevića da siđe iz stana u kom živi.

– Pretpostavlja se da su, kada je Medojević seo u automobili, poveli raspravu posle čega je Novaković izvadio pištolj i ubio Medojevića, a potom izvršio samoubistvo – objasnio je Veljović.

Pištolj je marke „zastava” a vlasništvo je Novakovića

Muškarac pronađen na vozačevom mestu imao je prostrelnu ranu na glavi, a na prozoru prednjih levih vrata nalazila se izlazna rupa od metka i tragovi krvi. Na krovu automobila, takođe, pronađena je rupa od projektila, a pretpostavlja se da je napravilo zrno koje je prošlo kroz glavu čoveka na mestu suvozača.

 Prema nezvaničnim navodima, do verbalnog, a zatim i vatrenog obračuna došlo je zbog neraščišćenih finansijskih odnosa. Nezvanično, Novaković je dugovao Medojeviću veću svotu novca.

Medojević, rodom iz Bijelog Polja, posle prestanka rada Vlade SRJ uzeo je otpremninu.

Automobil „audi a6” nalazi se u vlasništvu Uprave za zajedničke poslove Vlade Srbije, a dodeljen je na korišćenje Ministarstvu za dijasporu u kom Novaković radi kao vozač.

Na mesto zločina juče su izašli su pripadnici žandarmerije i blokirali ceo kraj. Uviđaj su obavili inspektori kriminalističke policijske Uprave za grad Beograd, istražni sudija i predstavnik tužilaštva, a beživotna tela bivšeg i sadašnjeg službenika vlade zatim su prevezena u Institut za sudsku medicinu.

Kako se moglo čuti od stanara zgrade u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, niko od komšija nije čuo pucnje, a da nešto nije u redu prva je primetila komšinica iz ulaza 126. Dok je ulazila u zgradu, ona je primetila da ispred stepeništa staje crni automobil, a kada se desetak minuta kasnije izašla napolje, videla je da vozilo i dalje stoji na istom mestu i da u njemu nepomično sede dvojica muškaraca.

Susedi su se ubrzo okupili, a kada su primetili tragove krvi na glavi i vratu vozača „audija”, pozvali su Hitnu pomoć i policiju.

M. L. – B. V.

[objavljeno: 23/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.