Viši sud doneo prvu odluku! Ubici iz Rakovice 30 dana pritvora!

Izvor: BKTV News, 14.Jul.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viši sud doneo prvu odluku! Ubici iz Rakovice 30 dana pritvora!

Viši sudu u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Nikoliću koji je u sredu ubio ženu i dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Nikolić se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, a nakon toga je tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu za krivično delo teško ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << postupak doneo rešenje kojim je u celosti usvojio predlog Višeg javnog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela za koje se tereti, a koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, napomenula je Stanković.

Ubica žene i četvorogodišnjeg deteta u Rakovici Marko Nikolić, nije dete viđao u "kontrolisanim uslovima" kako su juče izvestili mediji, jer je odluka o restrikitivnim uslovima viđanja iz 2013. izmenjena 2015. godine, od kada je otac dete viđao svake srede po sedam sati.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Nikolić se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna zatvora od 30 do 40 godina zatvora.

On je u sredu oko 15:15 naočigled brojnih prolaznika ubio ženu nožem, dok je svoje dete staro četiri godine zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.