VS presudio: Milovanović neće biti izručen Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2009, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VS presudio: Milovanović neće biti izručen Hrvatskoj

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije potvrdio je odluku Specijalnog suda u Beogradu da odbije molbu Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenjem Željka Milovanovića, osumnjičenog za ubistvo hrvatskog novinara Iva Pukanića.

Vrhovni sud je, preispitujući po službenoj dužnosti rešenje Specijalnog suda, ocenio da je Specijalni sud pravilno zaključio da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Milovanovića, s obzirom na to da je državljanin Srbije.

U saopštenju VSS se napominje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se protiv Milovanovića pred Okružnim sudom u Beogradu vodi krivični postupak zbog zločinačkog udruživanje i krivičnog dela teško ubistvo, povodom čega je Hrvatska i zatražila njegovo izručenje.

Željko Milovanović (43), koga hrvatska policija tereti da je postavio eksploziv pod Pukanićev automobil, uhapšen je početkom juna u iznajmljenom stanu u Beogradu.

Milovanović je kod sebe imao srpsku ličnu kartu na ime Dragan Milovanović, falsifikovani pasoš Slovenije i lažnu vozačku dozvolu iz Slovačke.

Pukanić i Franjić su ubijeni u centru Zagreba 23. oktobra 2008. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičeni za ubistvo Pukanića neće biti izručen Hrvatskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2009

Okrivljeni za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, Željko Milovanović, neće biti izručen Hrvatskoj pošto je danas Vrhovni sud Srbije potvrdio rešenje Specijalnog suda kojim je odbijena molba Ministarstva pravde Hrvatske. "Vrhovni sud je ocenio da je pravilan zaključak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Milovanović neće biti izručen Hrvatskoj

Izvor: S media, 13.Okt.2009

Okrivljeni za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, Željko Milovanović, neće biti izručen Hrvatskoj pošto je Vrhovni sud Srbije potvrdio rešenje Specijalnog suda kojim je odbijena molba Ministarstva pravde Hrvatske za izručenje. .."Vrhovni sud je ocenio da je pravilan...

Nastavak na S media...

Osumnjičeni za ubistvo Pukanića neće biti izručen Hrvatskoj

Izvor: Blic, 13.Okt.2009

Vrhovni sud Srbije odbio je molbu Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Željka Milovanovića, koji se sumnjiči kao neposredni izvršilac ubistva vlasnika i novinara zagrebačkog lista "Nacional" Iva Pukanića, saopštio je danas taj sud.....VSS je ocenio da nisu ispunjeni uslovi za izručenje...

Nastavak na Blic...

Gavri sudi samo Srbija

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2009

I Vrhovni sud odbio da izruči Željka Milovanovića Hrvatskoj. Milovanović je uhapšen 31. maja u Beogradu, a policija je u iznajmljenom stanu na Dorćolu pronašla veliku količinu oružja

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.