Ukinuta presuda lekarima Decedre, ponovno suđenje

Izvor: Večernje novosti, 29.Jun.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda lekarima Decedre, ponovno suđenje

Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo presudu Prvog osnovnog suda kojom je troje lekara privatne klinike Decedra osuđeno na po 15 meseci zatvora zbog smrti Jelice Radović (19) posle rutinske operacije čukljeva. Apelacioni sud je objavio na sajtu da je taj predmet vratio na ponovno suđenje uz obrazloženje da je, između ostalog, izreka presude nerazumljiva. Lekari Slavko Tomić, Olivera Jeremić i Miodrag Stojanović su osuđeni u julu 2011. prvostepenom presudom Prvog osnovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << suda. Navedeno je da u izreci presude nisu jasno naznačene činjenice i okolnosti u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći koje se okrivljenima stavlja na teret. Apelacioni sud navodi u saopštenju da je iz obrazloženja prvostepene presude, ako se stoji na stanovištu da je smrt oštećene nastupila usled sepse, potpuno nejasno da li su okrivljeni lekari u konkretnom slučaju mogli da dijagnostifikuju kod oštećene sepsu. "Pa ako jesu, da li su mogli da primene određene antibiotike i koje i naposletku da li bi primena tih antibiotika mogla zaustaviti ili ublažiti sepsu i sprečiti smrt oštećene", kažu u Apelacionom sudu. Jelica Radović je umrla 9. septembra 2006. godine. Ona je operisana 5. septembra iste godine na klinici Decedra, a njeni roditelji su narednog dana primetili da joj je loše. Jelica je 8. septembra prebačena u Ginekološko-akušersku kliniku i posle u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima sepsu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ukinuta presuda lekarima Decedre, sudiće im se ponovo!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jun.2013

Navedeno je da u izreci presude nisu jasno naznačene činjenice i okolnosti u vezi sa krivičnim delom nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se okrivljenima stavlja na teret

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.