Uhapšen bračni par osumnjičen za iznude

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bračni par osumnjičen za iznude

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je danas Velimira Kovačevića (46), zvanog Komarac i Jasminu Kovačević (40), oboje iz Beograda, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iznude, a Kovačević i krivično delo navođenja na samoubistvo, saopštio je MUP.

Kovačević je od 2005.godine do momenta hapšenja, od oštećenog, uz primenu fizičke sile i pretnje da će ga ubiti, iznudio više od 40.000 evra, kaže se u saopštenju i dodaje da mu je supruga Jasmina pomagala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tome.

Kako je saopšteno, oštećeni je pre pet godina upoznao Kovačevića i od njega pozajmio 20.000 evra, radi proširenja proizvodnje, uz mesečnu kamatu od 15 odsto i prve tri godine redovno isplaćivao kamatu.

Oštećeni je, zbog stalnog menjanja iznosa kamate, koja je dostigla visinu do 30 odsto mesečno, prestao s plaćanjem, pa je tokom prošle godine počeo da dobija razne pretnje od Kovačevića i njegove supruge, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, koji im je posle saslušanja odredio jednomesečni pritvor.

Kovačević je osumnjičen i da je izvršio krivično delo navođenja na samoubistvo Z.V, koji je početkom oktobra ove godine, u ranim jutarnjim satima na svom radnom mestu u upravnoj zgradi saobraćajnog preduzeća "Lasta", iz službenog pištolja, izvršio samoubistvo.

Kako je navedeno u saopštenju, Kovačević je na Z.V. vršio "zelenaški pritisak", ucenjivao ga i držao ga u dužničkoj zavisnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZELENAŠ NAVEO DUŽNIKA NA SAMOUBISTVO

Izvor: Press, 05.Dec.2008

Policija uhapsila Velimira Kovačevića, zvanog Velja Komarac, zbog sumnje da je pretnjama i zelenaškim kamatama naveo dužnika Zorana Veselinovića, radnika „Laste", da izvrši samoubistvo. .Velimir Kovačević (46), zvani Velja Komarac, uhapšen je zbog sumnje da je iznudom i ucenama naveo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.